Fackförbund som kan hjälpa ditt företag att växa

with No Comments

Tidigare har fackförbund mest antagits vara något för arbetstagare snarare än arbetsgivare. Idag ser det dock annorlunda ut. Till exempel finns förbundet Unionen, som troligen är det snabbast växande fackförbundet idag. Därutöver finns Ledarna som riktar sig mot de som är ledare eller chefer av något slag. Att bli medlem i facket kan alltså vara värt lika mycket för en arbetsgivare som för en arbetstagare.

Unionen

Unionen är kanske det mest populära fackförbundet för egenföretagare idag. De har ett skräddarsytt medlemskap för den som driver eget. I det medlemskapet ingår bland annat inkomstförsäkringar, affärsjuridisk rådgivning, företagscoachning och försäkringar till låga priser. Just inkomstförsäkringen är något som Unionen har utmärkt sig med. Här är den särskilt stark och den som är medlem här har ofta möjlighet att få ut mer pengar som arbetslös än vad medlemmar i många andra fackförbund kan få.

Är man ensam som företagare finns det särskilt stora fördelar med ett medlemskap i Unionen. Har man en mindre firma kan tjänster från jurister och försäkringar bli väldigt dyrt. Här får man dock ner de kostnaderna med ganska mycket då försäkringarna är billigare, samtidigt som den affärsjuridiska rådgivningen ingår i medlemskapet.

Ledarna

Ledarna är för den som är ledare och chef av något slag. Det spelar ingen roll vilken bransch eller sektor man är verksam inom, utan den som är chef på någon position i något yrke kan ha nytta av ett medlemskap i Ledarna.

I de flesta fall passar sannolikt Unionen dock bättre för den som är egenföretagare. Den som har en chefsposition i ett egenstartat företag har dock skäl att välja Ledarna om han eller hon funderar på att bli medlem i facket. Ledarna välkomnar även studenter som har ambitioner att bli chef någon gång i framtiden. Några av förmånerna som Ledarna har är personlig chefsrådgivning, inkomstförsäkring och tillgång till chefslönestatistik. Därutöver finns tillgång till karriärrådgivning med erfarna rådgivare.