Bredda din kunskap, bredda din omsättning

with No Comments

Utbildning

Kunskapen är det mest värdefulla ditt företag har. Alla personer tillsammans besitter unik kompetens som när den används tillsammans kan uträtta mycket gott. Men ibland kan man hamna i gamla hjulspår, göra saker som man alltid gjort och på något konstigt vänster fastna i krångliga processer. Vad ska man göra för att ta sig därifrån? Den enkla lösningen är att utöka kunskapen på företaget. Det här kan man göra på lite olika sätt. Till exempel kan man anställa personal som har det man letar efter inom ett visst område. Och kom ihåg att sharing is caring! Det betyder att om man får kunskap, ska man också dela med sig. Så bygger man också en trevlig företagskultur.

En rolig, trevlig och givande arbetsplats

Något som också är otroligt viktigt för att ett företag ska lyckas är att personalen trivs. Flera företag har även sett fördelen med att dela kontor med ett stora antal frilansare. Det har länge varit vanligt med företagshotell där flera olika mindre företag delat på gemensamma utrymmen. Men nu blir det även allt vanligare att större företag hyr ut kontorsplatser till frilansare. Ett exempel kan lyftas från Smarter Marketing som via sin hemsida lyfter fram fördelarna med att dela kontor med dem.

Självklart är det en ekonomist vinning för företaget att hyra ut platser som de inte behöver men främst handlar det om att knyta till sig kontakter och skapar nya samarbeten. Det är givande och tagande med tydliga synergieffekter. ´

Utbildning, utbildning, utbildning

När man ser sin personal som en resurs gör man allt för att denna ska bli så värdefull som möjligt. Hur gör man det? Ett enkelt sätt att öka värdet på sin personal, förutom att få alla att trivas, är att utbilda! När din personal lär sig mer kommer de att kunna lösa mer komplicerade uppgifter. Det betyder också att ditt företag kommer att kunna ta sig an nya, utmanande kunder – hur kul är inte det? Kunden är inte viktigast, utan din personal. När man tänker så blir allt bättre för kunden också – det är en ny sanning.